Op deze pagina vindt u in één overzicht alle blogartikelen, nieuwtjes en klantervaringen. Hiermee krijgt u een inkijkje in onze dagelijkse werkzaamheden, maar ook een idee waarom klanten voor MCAP kiezen.

heleen-thumbnail.jpg

Collega Heleen Gijsbers aan het woord

Heleen Gijsbers werkt al sinds 1991 bij MCAP. In die tijd groeide haar functie en zag zij het familiebedrijf zichzelf ontwikkelen naar een belangrijke speler in de wereld van hoogwaardige kabelassemblages.

Lees meer
Thumbnail - Gemaakt in NL.jpg

Kies voor gemaakt in Nederland

We leven in een tijdperk van globalisering, waarbij bedrijven vaak kiezen voor productie in verre landen. Toch is dat niet per se nodig. MCAP bewijst namelijk dat u kwaliteit, betrokkenheid en vakmanschap juist dichtbij kunt vinden.

Lees meer
thumbnail EB=ODU001.jpg

Expanded Beam glasvezel voor de industrie

Expanded Beam maakt glasvezel in modulaire ODU connector voor industrie makkelijk en langdurig betrouwbaar.

Lees meer
Thumbnail - Kabel beschadigd.png

Kabel repareren of weggooien?

Een beschadigde kabel laten repareren is in veel gevallen gewoon mogelijk en past in de filosofie van circulair werken.

Lees meer
thumbnail - ipcwhma.png

Kabelassemblages volgens IPC/WHMA-A-620E normering

Om de hoogste kwaliteit kabelassemblages te produceren werken wij volgens de internationale IPC/WHMA-A-620E normering. Hierdoor weten onze klanten dat onze kabelassemblages op de juiste manier geproduceerd en gecontroleerd, en dus goed zijn.

Lees meer
Thumbnail - Goed markeren.jpg

Het belang van goed markeren

Er zijn talloze manieren om kabels te markeren. Natuurlijk maakt dit het aansluiten van de kabel makkelijk, maar er zijn nog veel meer redenen waarom goed markeren van kabels belangrijk is. Martin van Aperloo legt uit.

Lees meer
Thumbnail - NEP Group.jpg

NEP Group gebruikt hoogwaardige glasvezelkabels bij mediaproducties

NEP Group is het grootste mediabedrijf in de wereld en laat hun hoogwaardige glasvezelkabels repareren bij MCAP.

Lees meer
Thumbnail - Molex MicroFit.jpg

Ontelbare toepassingen voor Molex-Microfit connectoren

Micro-Fit connectoren van Molex worden in allerlei verschillende machines en apparaten toegepast. Van auto’s tot wasmachines en van telecomsystemen tot medische apparatuur. Al jarenlang verwerkt MCAP deze kleine connectoren in kabel-naar-kabel- en kabel-naar-pcb-verbindingen.

Lees meer
Thumbnail - Kracht van relatie.jpg

De kracht van de relatie

Het glasvezellandschap is maar een klein wereldje. Dat ervaart Martin van Aperloo al jarenlang. Telkens weer komt hij oude bekenden tegen. Zo ging het ook met Erwin Gelderblom van Fiber Optic Center. Een interview met een andere glasvezelspecialist.

Lees meer
Thumbnail - Groot en klein.jpg

Groot of klein? Wij weten er wel raad mee!

MCAP is al meer dan 30 jaar een familiebedrijf dat bekabeling ontwikkelt en assembleert. Hun assemblagemedewerkers produceren dagelijks koperen kabels en glasvezelkabels voor uiteenlopende toepassingen, maar soms kan het contrast bijna niet groter. Dat is als er gelijktijdig wordt gewerkt aan zware industriële koperkabels, maar ook aan extreem kleine glasvezelkabels.

Lees meer
Thumbnail - Expanded Beam.jpg

MCAP ontwikkelt eerste industriële connector met Expanded Beam glasvezel ter wereld

Wat zou het toch mooi zijn als een industriële hybride connector met voeding, signaal en glasvezel geschikt zou zijn om dagelijks aan en af te koppelen. Dat dacht één van MCAP’s klanten begin 2019. Een jaar na dato is die er, ontwikkeld door MCAP in samenwerking met ODU en Fibreco.

Lees meer
Thumbnail - Cyclomedia.jpg

Glasvezelverbinding helpt Cyclomedia straten in beeld te brengen

Regelmatig krijgen wij bij MCAP te maken met projecten waarbij onze innovatiekracht en ons geduld noodzakelijk zijn. Met Cyclomedia zijn we al enkele jaren bezig met de ontwikkeling en verfijning van een speciale glasvezelverbinding die helpt om straten nauwkeurig in beeld te brengen. Het verhaal achter een bijzonder project.

Lees meer
Thumbnail - Mensenwerk.jpg

Goede bekabeling is nog deels mensenwerk

Dat MCAP cable & glassfiber assemblies kabelsamenstellingen maakt weten de meeste mensen wel. Maar wat komt er zoal bij kijken om kwalitatieve en betrouwbare glasvezel- en koperbekabeling te maken? We vragen het Bianca, één van de vele ervaren assemblagemedewerkster binnen het bedrijf.

Lees meer
Thumbnail - Dragonfly.jpg

Revolutionary Neutrik-connector voor Broadcast en AV

Als officiële Neutrik-partner zijn wij erg enthousiast over de nieuwe opticalCON DRAGONFLY-connector. Deze revolutionaire hybride glasvezel- en koperverbinding is speciaal voor de Broadcast- en AV-markt ontwikkeld en biedt enorme voordelen.

Lees meer
Thumbnail - Girlsday.jpg

Girlsday op 11 april 2019

Hoe kun je als bedrijf laten zien dat vrouwen perfect een technisch beroep kunnen uitoefenen? Je opent de deuren tijdens de landelijke Girlsday. Dat is wat MCAP Cable & Glassfiber Assemblies op donderdag 11 april deed. Want ook daar zijn het dames die het technische werk uitvoeren.

Lees meer
Thumbnail - Zwaar transport.jpg

Uitdaging zwaar transport snel opgelost door perfecte samenwerking

“Functioneel gezien wist ik al precies wat het moest worden, maar verder? Geen idee. Daarom ging ik op zoek naar hulp. Ik vond die hulp bij MCAP. En hoe!” Dat zijn de woorden van Hermen Kamp, Projectcoördinator Equipment Manufacturing Department bij logistiek dienstverlener Mammoet in Schiedam.

Lees meer
Connector EB met modder 570x320.jpg

Nooit meer signaalverlies door vuile glasvezelconnectoren

Dankzij de Expanded Beam connectoren van Fibreco en Stratos is vuil geen reden meer voor signaalverlies. Deze zijn ongevoelig voor verontreiniging en laten het optische signaal moeiteloos door.

Lees meer
Thumbnail - Antistatisch.jpg

Antistatisch synoniem voor actief?

De laatste jaren is er bij MCAP veel veranderd. Al tientallen jaren is het familiebedrijf een grote speler op het gebied van hoogwaardige glasvezelsamenstellingen en koperen kabels, maar hun werkterrein is ondertussen flink uitgebreid.

Lees meer
Thumbnail - Businessclub.jpg

Leden Business Club Amerstreek kijken ogen uit

Wat gebeurt er zoal in de gebouwen van een bedrijventerrein? Soms verklaart de naam alles al, maar in veel gevallen blijft er nog iets te raden over.

Lees meer
Thumbnail - Antistatisch.jpg

30 jaar oud en nog steeds niet uitgegroeid

MCAP begon in 1987 vanuit huis met de productie van mainframe computerkabels. Twee jaar later werd er voorzichtig begonnen met de verwerking van glasvezelkabels. Ondertussen is het familiebedrijf alweer 31 jaar verder en zit het sinds 1991 op de Bliek in Raamsdonksveer. Dankzij de kritische blik, het grote oplossend vermogen en de proactieve instelling van MCAP ontwikkelde het bedrijf zich tot een specialist op het gebied van koper- en glasvezelassemblages.

Lees meer
Thumbnail - Betaalbare Broadcast.jpg

Betaalbare broadcast glasvezelconnector waarbij het licht nooit uitgaat

Tv-uitzendingen, lichtshows en festivals kunnen gewoon doorgaan met de J-Lite, de nieuwste telg uit de Expanded Beam glasvezelconnectorserie van Fibreco.

Lees meer
Thumbnail - KM3NeT.jpg

Hoe een gruwelijk kostbaar project uiteindelijk in het water valt

In 2014 werden we door Nikhef benaderd, gewoon met een simpel e-mailtje. Of wij iets voor hen konden maken. “Kom maar op”, zeiden we, toen nog niet helemaal wetende wat ons te wachten stond.

Lees meer
Thumbnail - Schouders.jpg

Er valt een last van onze schouders

Dat zei één van onze klanten toen zij hun modulebouw aan ons uit handen gaven.

Lees meer
Thumbnail - Hybride kabels.jpg

Hybride kabel bespaart kabels en connectoren

In de machine- en apparatenbouw is het heel goed mogelijk om te besparen op de hoeveelheid kabels en connectoren. Met het juiste ontwerp kunnen voedingsspanning, coaxkabels, ethernetkabels, glasvezels, lucht- of vloeistofleidingen gecombineerd worden in één hybride kabel. MCAP cable & glassfiber assemblies helpt u hierbij.

Lees meer
Thumbnail - Neutrik kabels.jpg

Neutrik kabels binnen 24 uur gerepareerd

De uitzending staat gepland en de opnameploeg maakt zich gereed. Tijdens het verzamelen van de materialen kom je er achter dat er een kabel defect of beschadigd is. Wat doe je dan?

Lees meer

Waarom MCAP

Onze klanten bevinden zich in veel verschillende sectoren. Van industrie tot defensie en van televisie- en mediaproducties tot wetenschap. Onze kabelassemblages en samengebouwde modules worden dus ook aan allerlei omstandigheden blootgesteld en moeten dus aan uiteenlopende eisen voldoen. Omdat wij bij het ontwerpen en produceren alles vanuit verschillende invalshoeken benaderen, komen wij met onze creatieve ideeën en ervaring tot verrassende oplossingen. Zo leveren onze samenstellingen langdurig topprestaties in de ruimte, op het land of kilometers onder water. Daag ons maar uit.verschillende toepassingen werd de nieuwe basis van het bedrijf.