“Met Mobile Mapping winnen we grootschalig en systematisch geografische gegevens in”, aldus Cula Barreto. Hij is systeemarchitect en manager van de ontwikkelafdeling Recording bij het Nederlandse bedrijf Cyclomedia. “Onze systemen maken al rijdend 360°-beelden en een LiDAR-puntenwolk die met uiterste precisie de omgeving in 3D vastlegt. Dat doen we momenteel in Europa en in de Verenigde Staten. Deze beelden en puntenwolken worden gebruikt door overheden, maar ook bijvoorbeeld door wegenbouwers, installatiebedrijven van zonnepanelen en verzekeraars.”

cyclomedia-2.jpg

Techniek ontwikkelt snel

De oorsprong van het bedrijf ligt bij een PhD-promotieonderzoek aan de TU Delft in de jaren ‘80 van de vorige eeuw. “Het begon met Kodak zwart-wit-film, die na afloop ontwikkeld en gedigitaliseerd werd. De auto moest om de 10 meter stoppen, waarna de apparatuur gekalibreerd werd, dan kon er een foto gemaakt worden en zette de bestuurder een kruisje op de kaart. Maar dat is verleden tijd. Nu verzamelen we de data op normale verkeerssnelheid. Landmeters hoeven eigenlijk de deur niet meer uit en kunnen nu bijna alles vanachter de computer bepalen.”

cyclomedia-3.jpg

Voorlopen met technologie

“Om met onze technologie voorop te blijven lopen, zijn we continue aan het ontwikkelen. Zowel softwarematig als hardwarematig. Al voordat een nieuwe generatie systemen klaar is, zijn we alweer bezig met de volgende.”

“Ik probeer met mijn team dingen te bedenken die er nog niet zijn; de filosofie van het creëren. Ik streef naar een tijdloze architectuur in een schaalbare omgeving en wil er uithalen wat erin zit.”

”De systemen die op het dak van onze auto’s staan rijden in weer en wind en worden meerdere keren per dag uitgelezen. Hiervoor zijn kabels nodig die gedurende hun levensduur Petabytes aan data kunnen overdragen, maar ook duizenden keren probleemloos gekoppeld en ontkoppeld kunnen worden. Deze combinatie maakt het uitdagend, maar we waren met het ontwerp al een heel eind gevorderd toen ik via-via bij MCAP terecht kwam.”

cyclomedia-4.jpg

Zelfde filosofie

“Ik merkte al gauw dat Martin van Aperloo dezelfde denkwijze heeft als ik. Ook hij heeft een creatie-spirit en experimenteert graag. Samen kunnen we op een laagdrempelige manier ideeën uitwisselen en daar gaat hij dan enthousiast mee aan de slag. Hij sluit daarmee perfect aan op mijn visie, en dat maakt het bijzonder.”

“Het idee dat ik over een bepaalde glasvezelverbinding had, heeft Martin ondertussen verder verfijnd. Met zijn expertise draagt hij bij aan een nog betere oplossing, waarbij we de balans moeten zien te vinden tussen speciale samenstellingen en standaard componenten. De prijs per kilometer moet namelijk zo laag mogelijk blijven, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Tot nu toe ziet dat er veelbelovend uit en zijn we blij met de toegevoegde waarde van MCAP.”

Bel mij terug

Vraagt u zich af of wij iets voor u kunnen betekenen? Laat uw gegevens hier achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. U kunt natuurlijk ook het contactformulier invullen.

*
*
*