kabel-op-maat.jpg

Kabels op maat

Omdat wij merkonafhankelijk zijn selecteren wij altijd de beste connector voor uw toepassing. Dat geldt ook voor de verdere afwerking van de kabel, zoals de draadsoort, mantel of markering. Puur maatwerk voor een optimaal eindproduct, waarbij er geen kabel de deur uit gaat zonder te zijn getest. Zo doen wij dat bij MCAP.

In de meer dan dertig jaar van ons bestaan hebben we kabelsamenstellingen gemaakt met een enorme variatie connectoren. Van vrijwel elk kwaliteitsmerk hebben we de juiste gereedschappen en kennen we de afwerkmethodes, zoals Neutrik, Molex, JST, TE/AMP, JAE, 3M, Hirose, Harting, Souriau, Binder, Phoenix, Harwin, ODU, Lemo, Stäubli, ITT Canon, Glennair, Lumberg, FCI, Z&F, Fischer, Hirschmann, Würth en Telegärtner.

Daarom is het voor ons erg eenvoudig om ons aan uw wensen aan te passen of kunnen wij u merkonafhankelijk adviseren welk merk en type connector, kabel en draad, mantel en markering voor uw toepassing de beste is.

Hieronder vindt u een greep van de mogelijk toepasbare connectortypes van verschillende fabrikanten. Klik op de link voor meer informatie. Deze opsomming van connectortypes is slechts een selectie van de mogelijkheden. Bij ons is merkonafhankelijkheid écht merkonafhankelijk. Dat betekent dat we altijd op zoek gaan naar de meest optimale connectoren en bijbehorende onderdelen voor uw toepassing.
 

Bel mij terug

Vraagt u zich af of wij iets voor u kunnen betekenen? Laat uw gegevens hier achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. U kunt natuurlijk ook het contactformulier invullen.

*
*
*

Merken

Molex‎ PicoBlade

Molex‎ PicoBlade is een toonaangevend wire-to-board en wire-to-wire 1,25mm-steek connectorsysteem. Met zijn ontwerpflexibiliteit is PicoBlade voor een groot aantal toepassingen en industrieën een ideale connectoris‎‎. De PicoBlade connectorserie bespaart ongeveer 45% pcb-ruimte in vergelijking met typische 2,00mm wire-to-board-systemen. Het is een connectorsysteem met één rij met variaties van 2- tot 15-polig. De PicoBlade connectorserie verwerken wij met draaddiktes van AWG28 tot en met AWG26.

Molex Picoflex.jpg

MOLEX MICRO-FIT

De Molex Micro-Fit familie van board-to-board, wire-to-board en wire-to-wire connectoren is bestand tegen bedrijfstemperaturen tot 125°C. De steek van deze connector is 3,00mm en heeft als enkele rij maximaal 12 polen en als dubbele rij maximaal 24 polen. De Micro-Fit connectorserie is geschikt voor draaddiktes van AWG30 tot AWG18 en toepasbaar tot stroomsterktes van maximaal 8,5A.

Molex MicroFit.jpg

MOLEX MIZU P25

De Molex Mizu P25 serie van wire-to-wire en wire-to-board connectoren was de eerste miniatuurconnector met een IP67-certificering, waardoor deze een hoog niveau van stofdichte en waterdichte bescherming biedt. De connector is leverbaar als 2-, 3- of 4-polig en heeft een steek van 2,5mm. De Mizu P25 is geschikt voor draaddiktes van AWG22 en stroomsterktes van maximaal 3A.

Molex Mizu P25.jpg

HARWIN GECKO M80

De Harwin Gecko M80 connectorserie is een omvangrijke reeks van wire-to-board en wire-to-wire connectoren. De Gecko M80 reeks is leverbaar met verschillende configuraties voor voeding, signaal en coax. Er zijn varianten met één rij of met twee rijen, waarbij de toegepaste draaddikte kan variëren tussen AWG28 en AWG12. De afgebeelde versie is een 14×2 posities female connector met jackscrews met 2 voedingscontacten AWG12. Deze Gecko M80-connector is geschikt voor stromen van maximaal 20A en 14 contacten voor AWG22. De connector is te gebruiken in een omgeving van -55°C tot +125°C.

Harwin Gecko.jpg

TE AMPMODU

De TE AMPMODU MOD IV- en V-connectorfamilie van TE bestaat uit een serie robuuste en betrouwbare wire-to-board connectoren op een modulair .100″ x .100″ (2,54 x 2,54 mm) raster. ‎De behuizingen zijn leverbaar in enkele rij tot 36 contacten en dubbele rij tot 72 contacten, met of zonder polarisatie. De TE AMPMODU connectorserie verwerken wij met draaddiktes van AWG30 tot en met AWG20 en is toepasbaar tot stroomsterktes van maximaal 3A.

AMP MODU-IV.jpg

MOLEX KK-254

De Molex KK-254 connectorserie is geschikt voor board-to-board- en wire-to-board-toepassingen voor signaal en een laag vermogen. De KK-254 familie biedt ontwerpflexibiliteit en is een kostenbesparende oplossingen voor een groot aantal toepassingen‎. De steek is 2,54mm en de connectoren zijn te verkrijgen in 2- tot 36-polige varianten. De KK-254 connectorserie verwerken wij met draaddiktes van AWG24 tot en met AWG22 en is toepasbaar tot stroomsterktes van maximaal 4A.

Molex KK 254.jpg

JST PHR

De JST PH reeks van kleine wire-to-board connectoren is ontworpen om te voldoen aan de vraag naar de high-density aansluiting van interne verbindingen op printplaten. Het is compact, zeer betrouwbaar en goedkoop. De pitch van deze connector is 2mm en is leverbaar van 2- t/m 16-polig. Geschikt voor draaddiktes van AWG24 en stroomsterktes van maximaal 2A.

JST PHR.jpg

JST VHR

De JST VH serie van kleine wire-to-board connectoren wordt gebruikt voor signaal- en voedingsverbindingen in consumentenelektronica. De VH connector heeft een steek van 3,96mm en is leverbaar in varianten van 2- tot en met 11-polig. De VH serie is geschikt voor draaddiktes van AWG22 en AWG16 en – afhankelijk van de contactdiameter – tot stroomsterktes van maximaal 10A.

JST VHRXX.jpg

JST ZHR

De JST ZH wire-to-board connectoren hebben een steek van 1,5mm. De ZH-connectoren bestaan uit één rij met variaties van 2 tot 13 posities. Om makkelijk aan te sluiten, maken de geleidenokken op de behuizing een visuele bevestiging van de contactvergrendeling mogelijk. De ZH connectorserie verwerken wij met draaddiktes van AWG28 tot en met AWG26 en is toepasbaar tot stroomsterktes van maximaal 1A.

JST ZHRXX.jpg

D-SUB

D-SUB connectoren zijn compacte connectoren vooral ontworpen voor hoge dichtheid. Leverbaar van 9- t/m 50-polig en de HD-versie loopt van 15- t/m 104-polig. D-SUB connectoren zijn ideaal voor toepassingen zoals computer randapparatuur en industriële instrumentatie. De bijbehorende beschermkappen zijn er zowel in kunststof als in metaal met diverse soorten vergrendelingen. De draaddikte bij D-SUB connectoren varieert van AWG28 tot en met AWG 20.

DSUB-HD26.jpg

JST XH

De JST XH wire-to-board connectoren hebben een steek van 2,5mm. De XH-connectoren bestaan uit één rij met variaties van 1 tot 20 posities. Om makkelijk aan te sluiten, maken de geleidenokken op de behuizing een visuele bevestiging van de contactvergrendeling mogelijk. De XH connectorserie verwerken wij met draaddiktes van AWG28 tot en met AWG22 en is toepasbaar tot stroomsterktes van maximaal 3A (AWG22).

JST XH-6.jpg
aplicators.jpg

Machinale verwerking

Wij helpen onze klanten met kabels voor uiteenlopende toepassingen. Van datanetwerken tot industrie en van medische toepassingen tot ruimtevaart. We werken met automatische strippers/crimpers om contacten machinaal aan een draad te zetten. Daarom is onze productiefaciliteit afgestemd op snel produceren volgens de hoogste kwaliteitsnormen, waarbij er geen enkele kabelassemblage zonder test de deur uit gaat.