ontwerp.jpg

Ontwerp

Het ontwerpen van bijzondere bekabeling is voor ons een veel voorkomende activiteit. Omdat wij bekabelingsexperts zijn zien onze klanten daarin namelijk een belangrijke toegevoegde waarde. Wij doen dat voor uiteenlopende toepassingen, en soms vanaf scratch, maar veel vaker om een bestaand ontwerp te optimaliseren.

eb-hybride.jpg

Optimaliseren van bestaande ontwerpen

Machinebouwers of apparatenbouwers bedenken meestal zelf een bekabelingsoplossing met standaard componenten. Dat is natuurlijk ook het meest makkelijk, maar bij bijzondere toepassingen of extremere omstandigheden ontstaan er dan nogal eens problemen. De ene keer is de verbinding niet betrouwbaar. De andere keer zijn er elektrische of optische problemen. Dat is het moment dat er bij ons aangeklopt wordt.

hdmi-print.jpg

Modificeren van bestaande onderdelen

Omdat wij alles vanuit verschillende invalshoeken bekijken en erg creatief zijn in het bedenken van oplossingen komen wij vaak met verrassende ideeën. Wij kunnen namelijk zelf onderdelen printen met een 3D-printer, of zoeken de samenwerking op met metaal- of kunststofbewerkers. Zo kunnen wij bijvoorbeeld bestaande connectoren modificeren of onderdelen vervangen of toevoegen. Talloze keren bleken wij daar van toegevoegde waarde te zijn. Datzelfde geldt voor de toegepaste kabels. Samen met kabelfabrikanten zijn wij in staat om op maat gemaakte bekabelingsoplossingen te creëren, die geoptimaliseerd zijn de toepassing.

Bekijk onze projecten
sensors-400u.jpg

Ontwerpen van ongebruikelijke glasvezeloplossingen

Glasvezel wordt voor meer toepassingen ingezet dan alleen voor digitale signalen, zoals in de telecom- en broadcastwereld. Glasvezel laat licht door en dat kan afkomstig zijn van diverse bronnen. Zo ontwierpen en produceerden wij een probe op basis van glasvezeltechnologie voor het meten van gassen en vloeistoffen. Voor ons is namelijk niets te gek en worden dan ook graag uitgedaagd voor het ontwerpen van bijzondere verbindingsoplossingen.

Daag ons uit

 

Elektronica en connectoren

Ook bij het ontwerpen van Printed Circuit Boards (PCB’s) zijn wij van toegevoegde waarde. Niet omdat wij veel verstand hebben van het ontwerpen van de PCB zelf, maar wel van de bekabelde verbindingen die erop zitten. Wij kunnen hierbij adviseren bij het kiezen van de perfecte printconnectoren en de contraconnectoren aan de kabel. Wilt u ook geholpen worden bij het ontwerpen van een optimale verbinding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.

MCAP assemblies – Verbindingsoplossingen van ontwerp tot realisatie

"Na een paar dagen hadden we al twee 3D-geprinte prototypes in onze handen, met precies de oplossing die we nodig hadden!"

Hermen Kamp - Mammoet

Form Colums2 Background