reparatie-beschadig-glasvezel.jpg

Spoed Reparatie

Geconfronteerd worden met een beschadigde kabel of connector komt nooit goed uit. Zeker niet als u de kabel snel nodig heeft en er geen reservekabel is. Reparatie van uw beschadigde koperkabel of glasvezelkabel voeren wij daarom uitzonderlijk snel en vakkundig uit. Als het moet zelfs al binnen 24 uur.

reparatie-beschadig-koper.jpg

Een beschadigde koperkabel laten repareren

De contacten van een connector zijn in veel gevallen klein, dun en kwetsbaar. Veelvuldig of onvoorzichtig aansluiten of losnemen van de connector kan deze contacten beschadigen. Maar dat geldt ook voor de buitenmantel die de bedrading beschermt. Wat er ook aan een koperkabel beschadigd is, wij beoordelen graag of de kabel nog te repareren is en voeren dat dan snel uit. Wij beschikken namelijk over veel onderdelen en gereedschappen om u snel en vakkundig te kunnen helpen.

Connector beschadigd
reparatie-beschadig-opticalcon.jpg

Reparatie van kabels met Neutrik OpticalCon

Neutrik OpticalCon connectoren worden veel toegepast in de audio- en videosector. Omdat daar geen seconde gemist mag worden, hebben A/V-bedrijven hun kabels meestal voldoende beschikbaar. Als er dan na een opname, uitzending of festivalregistratie kabels beschadigd blijken te zijn, dan worden die naar ons gestuurd om te beoordelen of de kabel nog te repareren is. Na een visuele controle en een test weten wij precies of het financieel verantwoord is of niet. Zo ja, dan repareren wij de kabel snel en vakkundig. Vaak al binnen 24 uur. We zijn niet voor niets een Neutrik gecertificeerd.

OpticalCon beschadigd
reparaties-EB-junior.jpg

Ook kabels met Expanded Beam connectoren kunnen kapot

Expanded Beam connectoren staan bekend om hun feilloze werking, zelfs al zijn ze vuil of licht beschadigd. Daarin onderscheiden zij zich van andere glasvezelconnectoren die al storing geven bij het kleinste vuiltje. Toch kunnen ook Expanded Beam connectoren kapotgaan. Is dit bij u aan de hand? Geen probleem. Als gecertificeerd verwerker van Fibreco Expanded Beam glasvezelconnectoren zetten wij er in een handomdraai een nieuwe aan.

EB beschadigd
reparatie-beschadig-st.jpg

Reparatie van reguliere glasvezelkabels

Bij korte glasvezel patchkabels is het soms niet rendabel om die te repareren. Maar als het over lange lengtes gaat of glasvezel assemblies met meerdere vezels, dan kan het wel interessant zijn om een beschadigde kabel of connector te repareren. Daarom schatten wij dat vooraf voor u in, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Glasvezel beschadigd
reparatie-opticalcon.jpg

Beschadigde kabels vakkundig gerepareerd

Heeft u dus één of meerdere beschadigde koperkabels of glasvezelkabels, waarvan de lengte nog voldoende is en het de moeite waard is om die te repareren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij beoordelen graag met u of reparatie mogelijk en financieel verantwoord is.

Daag ons uit

 

Neutrik en Fibreco gecertificeerd

MCAP is een NEUTRIK certified OpticalCon assembler en een FIBRECO approved termination partner.

 

NEUTRIK COCA.JPG  fibrecokopie.jpg

 

Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.

MCAP assemblies – Verbindingsoplossingen van ontwerp tot realisatie

 

 

"We hebben erg goed contact met de mensen van MCAP en ze communiceren goed. "

Cees Bos - NEP Group

Form Colums2 Background