nep-group-2.jpg

NEP Group gebruikt hoogwaardige glasvezelkabels bij mediaproducties

NEP is een toonaangevend mediatechnologie bedrijf in de wereld en levert innovatieve mediadiensten. Hierdoor kunnen hun klanten content maken, beheren en aan de wereld tonen – overal, altijd, en op elk platform. De Nederlandse divisie is gevestigd in Hilversum en brengt grote producties in beeld, zoals sportevenementen, studioproducties en festivals. Cees Bos zorgt er met enkele collega’s voor dat de glasvezelverbindingen tussen de camera’s, de verzamelkasten, de zendwagens en de studio altijd in topconditie zijn.

nep-group-3.jpg

NEP Group streeft naar topkwaliteit

“We zijn rond 2004 glasvezelbekabeling gaan gebruiken in producties”, vertelt Cees. “Die kunnen de enorme hoeveelheid data die wij genereren goed aan. De koperkabels worden door glasvezelkabels vervangen en de wagens, studio’s en stadions zijn ondertussen omgebouwd. Voor het mobiele werk zijn we met een stuk of vier glasvezelhaspels begonnen. Ondertussen hebben we ongeveer 600 glasvezelhaspels in gebruik. Alleen al bij studioproducties zetten we er al een stuk of 40 in. Bij een Champions League voetbalwedstrijd met 19 camera’s hebben we zo’n 60 glasvezelhaspels nodig voor zowel video als communicatie. En bij festivals, zoals Lowlands en Down the Rabbit Hole gebruiken we zelfs een stuk of 150 haspels van verschillende lengtes.”

nep-group-1.jpg

Preventief onderhoud cruciaal

“Elke keer als de materialen in Hilversum terugkomen controleren we alle kabels en connectoren. Als bedrijf streven we namelijk naar topkwaliteit en daar hoort ook preventief onderhoud bij. We maken dan alles netjes schoon en meten de kabels stuk voor stuk door. Als een glasvezel een te hoge demping heeft, dan weten we al dat er iets mis is. Op dat moment sturen we zo’n kabel naar onze reparatiepartner MCAP.”

nep-group-5.jpg

Uitstekende samenwerking

“We hebben erg goed contact met de mensen van MCAP en ze communiceren goed. Dus als zij inderdaad een breuk in de vezel constateren, dan overleggen ze met ons wat we ermee willen. Meestal kiezen we ervoor om de kabel na de breuk af te knippen en met een nieuwe connector op een kortere lengte terug te leveren.”

neutrik-coca.jpg

Neutrik opticalCON glasvezelconnectoren

“De connectoren die we op deze kabels gebruiken zijn de robuuste, maar lichtgewicht opticalCON QUAD-connectoren van Neutrik. MCAP is de officiële assemblage- en reparatiepartner voor dit soort glasvezelconnectoren en heeft enorm veel expertise. Ik kan niet anders zeggen dan dat de samenwerking met hen uitstekend is. Bij speciale verzoeken wordt er snel gereageerd en als er een spoedgeval is, dan nemen ze dat ook echt serieus. Het is in ieder geval zo dat alles wat wij van MCAP ontvangen piekfijn in orde is.”

Bel mij terug

Vraagt u zich af of wij iets voor u kunnen betekenen? Laat uw gegevens hier achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. U kunt natuurlijk ook het contactformulier invullen.

*
*
*