Wat gebeurt er zoal in de gebouwen van een bedrijventerrein? Soms verklaart de naam alles al, maar in veel gevallen blijft er nog iets te raden over. Zo ook bij MCAP Cable & Glassfiber Assemblies uit Raamsdonksveer. De leden van Business Club Amerstreek druppelen op donderdagavond 25 oktober één voor één het pand aan de Bliek 16 binnen. Handenschuddend verzamelen de ondernemers uit de drie gemeenten Geertruidenberg, Drimmelen en Oosterhout zich om te netwerken tijdens een bedrijfsbezoek aan het familiebedrijf van Martin, Corina en Niels van Aperloo. Een glas champagne lest de eerste dorst.

businessclub - 2.jpg

Van verschillende markten thuis

Tijdens de presentatie door Martin van Aperloo, en later door zijn zoon Niels, valt er bij enkele bezoekers hier en daar al een kwartje, maar wat MCAP in hun bedrijfshallen precies doet is nog niet voor iedereen helemaal duidelijk. Oké, het bedrijf maakt bekabeling voor medische en militaire toepassingen en voor de industrie en mediabedrijven. Heel divers, dus.

Wanneer de mensen, verdeeld in twee groepen een rondleiding krijgen door de verschillende productiehallen, gaan de ogen van de bezoekers steeds verder open en raken ze stuk voor stuk onder de indruk van het specialistische werk van MCAP.

businessclub - 3.jpg

De enige in Europa

Vader en zoon Van Aperloo vertellen de leden van de BCA over de verschillende toepassingen van hun koperkabels en wat de mogelijkheden zijn van glasvezel, dat met zijn diameter van 125 micrometer dunner is dan een menselijke haar. Het meest opvallende project is KM3NeT, van opdrachtgever Nikhef (Nationaal instituut voor subatomaire fysica). Hiervoor produceert MCAP kabels volgens een geheel eigen ontwikkelde en geheime productiemethode voor een super-telescoop die neutrinodeeltjes kan detecteren. Deze deeltjes kunnen ons meer vertellen over het ontstaan van het heelal, de oerknal en andere fenomenen zoals zwarte gaten.

businessclub - 4.jpg

Supertelescoop

Deze super-telescoop bestaat uit een netwerk van kabels en bollen met detectoren en komt op een diepte van 3 tot 5 km onder het wateroppervlak. Het heeft een omvang van één kubieke kilometer. Vanwege het grote wetenschappelijke belang wordt het project wereldwijd door wetenschappers gevolgd. MCAP blijkt het enige bedrijf in Europa te zijn die dit specialistische werk aankan, en daardoor krijgen de leden van de BCA een andere kijk op de bescheiden familie Van Aperloo.

businessclub - 5.jpg

Tot in de puntjes afgewerkt

Dat MCAP altijd een perfecte afwerking nastreven blijkt ook uit het uitmuntende buffet. Genietend van diverse vlees- en visgerechten, en een overheerlijk toetjesbuffet, zijn de BCA-leden nog niet uitgepraat over wat zij deze avond gezien hebben. “Ik wist niet dat dit hier binnen gebeurde”, verklaart één van de zakenmannen uit de regio. “Wat een mooi bedrijf is MCAP.”

Bel mij terug

Vraagt u zich af of wij iets voor u kunnen betekenen? Laat uw gegevens hier achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. U kunt natuurlijk ook het contactformulier invullen.

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...