direct-markeren-scaled.jpg

Direct markeren

“Een veel gebruikte manier om een kabel te markeren is het direct printen van een codering op de draadisolatie of de buitenmantel van de kabel. Dat gebeurt al tijdens het knippen van de kabels. Met een laserprinter branden we de codering in de mantel, maar dit kan alleen maar bij lichte kleuren. Met een inkjetprinter kunnen we zelf kleuren kiezen, dus daarmee kunnen we ook op donkergekleurde kabels printen. Een nadeel kan wel zijn dat er verwarring ontstaat ten opzichte van de codering die de kabelfabrikant er al op aan heeft aangebracht.”

label-wikkel-productienummer-scaled.jpg

Na afloop markeren

“Een goede manier om die verwarring te voorkomen is door wikkellabels te gebruiken, die we vlak achter de connector plakken. Hiervoor hebben we een speciale printer die de labels niet alleen print, maar ook direct om de draad of kabel wikkelt. Een groot voordeel van wikkellabels is dat die moeilijk te verwijderen zijn. Na 24 uur plakken die zo goed, dat je je best moet doen om ze weer los te krijgen. Bij wikkellabels kun je kiezen voor zelflaminerende labels met een transparant deel die de tekst beschermt tegen beschadiging of slijtage. Dit soort labels helpt ons ook bij garantiekwesties, want de garantie vervalt zodra het label verwijderd is.”

andere-manieren-van-markeren-scaled.jpg

Andere manieren van markeren

“Naast direct printen en wikkellabels zijn er nog allerlei andere manieren om draden en kabels te markeren. Zo zijn er printbare krimpkousjes, voorbedrukte markeerclipjes, labels voor tyraps, of tyraps waar al een label aan vast zit. Het is maar net welke vorm voor de klant de beste is.”

track-en-trace-scaled.jpg

Track & Trace

“Al deze manieren van markeren helpen bij het identificeren van de soort kabelassemblage en bij het aansluiten van de juiste connector op de juiste plaats. Toch is er voor onze klanten nog een andere belangrijke reden om kabels goed te markeren. Elke kabel krijgt bij ons namelijk een uniek nummer mee. Dit nummer bewaren wij in een database en daarmee weten wij precies wanneer de kabel geproduceerd is, door wie, met welke gereedschappen en materialen, wat de meetresultaten waren en of er tijdens het productieproces bijzonderheden hebben opgetreden. Zowel voor onze klanten als voor ons betekent goed markeren dus vooral een grote stap in kwaliteitswaarborging.”

Bel mij terug

Vraagt u zich af of wij iets voor u kunnen betekenen? Laat uw gegevens hier achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. U kunt natuurlijk ook het contactformulier invullen.

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...