groot-klein-1.jpg

De verhouding

“We zien hier twee connectoren met een meervoudige kabel eraan”, legt Martin van Aperloo uit. “De ene samenstelling is een extreem flexibele verbinding voor een havenkraan, terwijl de andere gebruikt wordt in een elektronenmicroscoop. De ene kabel heeft een buitendiameter van 7 cm en de andere van maar 2,5 mm. Toch passen er in beide kabels ongeveer net zoveel verbindingen, want in de dikke kabel zitten 20 aders van 2,5 mm en nog eens drie aderparen voor een CAN-bussysteem, terwijl er in de dunne glasvezelkabel 24 Multimode of Singelmode vezels passen. De koperkabel is 95 meter lang en weegt op de haspel 368 kg. De glasvezelkabel is maar 10 cm lang en weegt slechts een paar gram.”

groot-klein-2.jpg

Precisiewerk tot in de puntjes

Toch zijn beide oplossingen puur maatwerk en er worden hoge eisen aan beide kabels gesteld. Het zijn namelijk allebei cruciale verbindingen in hun eigen toepassing. Wanneer een kraankabel storingen veroorzaakt betekent dat bijvoorbeeld dat er minder zeecontainers gelost kunnen worden en een schip te lang in de haven ligt. Wanneer de glasvezelkabel in de elektronenmicroscoop niet perfect is, kan het betekenen dat een laboratorium zijn onderzoek niet kan voortzetten met alle gevolgen van dien. De hoge kwaliteitseis is voor klanten dan ook één van de belangrijkste redenen dat zij kabels door MCAP laten maken.

groot-klein-3.jpg

Uitvoerig getest

“We besteden aan al onze kabels enorm veel aandacht”, vervolgt Martin. “Nadat een koperkabel of glasvezelkabel geassembleerd is wordt deze visueel geïnspecteerd en uitvoerig getest. Er gaat dus geen kabel de deur uit voordat deze door onze strenge testprocedure is gekomen. Daarbij kan bij glasvezelkabels zelfs een microscopisch kleine afwijking grote gevolgen hebben. Hierdoor gebruiken we voor deze MTP-connector, naast de gebruikelijke glasvezeltestapparatuur voor het meten van dempingen en reflecties, ook nog een speciale interferometer om per vezel de kwaliteit van het koppelvlak te beoordelen.”

Of een klant zware koperkabels, dunne kwetsbare glasvezelkabels of iets er tussenin nodig heeft maakt voor MCAP dus niets uit. Zodra de kwaliteit hoog moet zijn, of er afwijkende eisen aan een verbinding worden gesteld, zijn zij de juiste partner.

Bel mij terug

Vraagt u zich af of wij iets voor u kunnen betekenen? Laat uw gegevens hier achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. U kunt natuurlijk ook het contactformulier invullen.

*
*
*