EB=ODU001.jpg

Standaard glasvezelconnector gevoelig voor stof en vuil

De modulaire MAC-reeks van ODU bevat glasvezelverbindingen met standaard keramische 1,25 of 2,5 mm tips, vergelijkbaar met multimode of singlemode SC- en LC-connectoren. Omdat de tips van deze glasvezelconnectoren fysiek contact met elkaar maken zijn die gevoelig voor stof en vuil. Hierdoor is het reinigen van de connectortips noodzakelijk bij elke koppeling. Als dit niet consequent gebeurt raakt het koppelvlak beschadigd en veroorzaken de hoge reflectie en demping een onbetrouwbare signaaloverdracht.

EB-parts.jpg

Fibreco Mini Expanded Beam als basis

Als officiële assemblagepartner van Fibreco kennen we de Mini Expanded Beam reeks van deze Amerikaanse fabrikant goed. Op basis hiervan hebben we in 2020, samen met Fibreco en ODU, een speciale aluminium insert ontwikkeld. Hierdoor is het voordeel van Expanded Beam ook in de industriële ODU-connectoren tot uiting gekomen.

signaalverlies - 2.jpg

De werking van Expanded Beam

De kern van een glasvezel is dunner dan de diameter van een menselijke haar. Bij multimode glasvezel is dat 50 micrometer en bij singlemode zelfs maar 9 micrometer. Vuil, stof, modder, water, olie of een andere verontreiniging verstoort of blokkeert het lichtsignaal dus gemakkelijk.

Het lensje van een Expanded Beam connector vergroot de oorspronkelijke optische bundel zo’n 2000 keer en maakt geen fysiek contact met het lensje van de contraconnector. Vervuiling heeft dus niet of nauwelijks invloed op de signaaloverdracht. Het simpelweg afspoelen en afdrogen van de connector is voldoende voor een betrouwbare verbinding.

EB-CONNECTOR-SET.jpg

Hybride connectoren

Het modulaire ontwerp van de industriële ODU-connectoren maakt talloze configuraties mogelijk. Zo combineren we AC-power, DC-power, Ethernet, coax, glasvezel, lucht en vloeistof in één connectorbehuizing. Onze inserts met Fibreco Expanded Beam connectoren zijn leverbaar in zowel multimode als singlemode en in veelvouden van 4 kanalen. Het integreren van betrouwbare glasvezelbindingen is dus een fluitje van een cent.

Bent u ook op zoek naar betrouwbare hybride kabelsamenstellingen met glasvezel voor industriële toepassingen? Wij gaan geen uitdaging uit de weg, dus daag ons maar uit!

Bel mij terug

Vraagt u zich af of wij iets voor u kunnen betekenen? Laat uw gegevens hier achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. U kunt natuurlijk ook het contactformulier invullen.

*
*
*