Met 26 jaar dienstverband is Bianca een trouwe en ervaren kracht te noemen. Dat het assembleren van kwalitatieve bekabeling vakwerk is en nauwkeurigheid vereist, kan zij volmondig beamen. “In december 1993 tipte mijn zus me dat er bij MCAP nog mensen in de productie nodig waren. Ze zaten toen net 2 jaar op De Bliek in Raamsdonksveer. Omdat ik altijd al graag knutselde en fröbelde leek me dat wel wat. Ik vond het meteen leuk werk, maar stond er wel van te kijken welke stappen er allemaal genomen moesten worden. Dat doe je niet zomaar even.”

mensenwerk-1.jpg

Proefexemplaar

“Als we tegenwoordig iemand inwerken, zien we dezelfde reactie. We nemen nieuwe medewerksters mee langs alle stappen die gezet moeten worden om een perfect product af te kunnen leveren. Het belangrijkste daarbij is dat we van iedere serie altijd eerst één compleet exemplaar maken. Deze wordt uitvoerig getest, zodat we precies weten of de procedure klopt en of het eindproduct aan de klanteisen voldoet. Zo wordt er per draad er een trekproef gedaan, het eindproduct visueel gecontroleerd, en een elektronische test uitgevoerd. Pas als alles goed is starten we met de rest van de serie.”

mensenwerk-2.jpg

Klantspecifieke bekabeling

“Omdat we klantspecifieke bekabeling maken, is er veel variatie. Daarom begint het proces bij goed lezen. Daarvoor hebben we de werkorder, een tekening van de samenstelling, een materiaallijst van alle losse onderdelen en een stappenplan met alle handelingen en bijbehorende gereedschappen. De losse onderdelen zijn al verzameld door onze mannen van het magazijn.”

mensenwerk-3.jpg

Traceerbaar

“Veel handelingen worden semi-automatisch verricht met geavanceerde machines, maar er is ook nog wel handwerk. Elke handeling wordt met een barcodescanner in de elektronische order verwerkt. Hierdoor wordt alles geregistreerd en is alles traceerbaar. Dat is erg belangrijk voor onze kwaliteitswaarborging.”

“Afhankelijk van de klant worden de kabels per stuk of in bepaalde aantallen bij elkaar verpakt, altijd voorzien van het klantlogo. Een testrapport kan op klantwens bijgevoegd worden.”

mensenwerk-4.jpg

Familiebedrijf met mooi werk

Bianca houdt het bij MCAP al erg lang vol. Wat maakt het werken bij MCAP bijzonder? “Ten eerste maken we mooie dingen voor bijzondere toepassingen. Ik vind het erg leuk om te weten waarvoor een bepaalde kabel gebruikt wordt. Soms is dat voor hoogwaardige medische apparatuur, dan weer voor de wetenschap. Je beseft dat het belangrijk is om nauwkeurig te werken voor een perfect eindproduct. Hiervoor moet je overigens soms wel engelengeduld hebben.”

“We ontwikkelen veel nieuwe producten voor klanten en dat vind ik ook erg leuk. Dan werk ik mee aan het maken van prototypes. Wat verder nog bijzonder is, is het feit dat MCAP een familiebedrijf is waarbij er goed voor de medewerkers gezorgd wordt, en dat voelt goed.”

Bel mij terug

Vraagt u zich af of wij iets voor u kunnen betekenen? Laat uw gegevens hier achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. U kunt natuurlijk ook het contactformulier invullen.

*
*
*