zwaar-transport-2.jpg

Op zoek naar een oplossing

Voor de zware SPMT-transporttrailers van Mammoet was hij op zoek naar een bekabelingsoplossing om een signaal af te takken voor een nieuw systeem. De bestaande situatie moest ongewijzigd blijven. Met een zeer beperkte ruimte waarbij alles ook nog eens bijzonder robuust moest zijn, was dit een klus die hij niet zomaar door reguliere kabelleveranciers kon laten uitvoeren. Dit was bijzonder.

zwaar-transport-3.jpg

De eerste indruk

Hermen opende Google, vulde enkele zoektermen in en vond de website van MCAP. “De eerste indruk direct goed. Het werd mij duidelijk dat MCAP een niet al te groot bedrijf is, en dat gaf me het gevoel van flexibiliteit. Daarnaast zag ik dat zij in verschillende markten actief zijn en vaak het speciale werk doen. Maar toen ik de knop ‘Daag ons uit’ zag, dacht ik: ‘Dat zal ik eens doen dan!’”. Kort daarop kwam hun sales engineer Albert van Lieshout bij ons in de werkplaats kijken en zag hij met eigen ogen de situatie tussen de wielen van de SPMT’s.”

zwaar-transport-4.jpg

Razendsnelle reactie

“Albert overlegde met MCAP-eigenaar Martin van Aperloo en na een paar dagen hadden we al twee 3D-geprinte prototypes in onze handen, met precies de oplossing die we nodig hadden! We probeerden ze uit en het werkte perfect. Daar werden we blij van.”

Later werden er twee SPMT’s uitgevoerd met prototypes die verder doorontwikkeld waren, en de resultaten bleken goed.

zwaar-transport-5.jpg

De toepassing

Een SPMT wordt ingezet om de zwaarste lasten te verplaatsen en is de basisbouwsteen van een groter modulair systeem. Elke module kan zowel in de lengte als in de breedte aan andere modules gekoppeld worden. Een computer zorgt ervoor dat de modules als één voertuig reageren, waarbij alle assen individueel volledig elektronisch gestuurd zijn.

Mammoet heeft wereldwijd ca. 600 van deze SPMT’s in gebruik. De huidige generatie werd tussen 2005 en 2018 gebouwd en alle SPMT’s van Mammoet maken gebruik van dezelfde besturingstechniek.

Het systeem dat hier aan toegevoegd wordt, zorgt ervoor dat er vanaf een centrale locatie gezien kan worden waar een individuele SPMT zich op de wereld bevindt en of deze aan onderhoud toe is. Hiermee kan Mammoet haar vloot veel beter beheren en dat biedt veel voordelen.

zwaar-transport-6.jpg

Bewust voor beste oplossing gekozen

“Ondertussen heb ik de eerste grote batch met aftakkingen persoonlijk bij MCAP opgehaald”, vervolgt Hermen. “Door met MCAP in zee te gaan hebben we niet voor de goedkoopste oplossing gekozen, maar wel voor de beste. En dat was voor ons belangrijk.”

Bel mij terug

Vraagt u zich af of wij iets voor u kunnen betekenen? Laat uw gegevens hier achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. U kunt natuurlijk ook het contactformulier invullen.

*
*
*