molex-microfit.jpg

Populaire serie

Vanwege de vele variaties is de kleine Micro-Fit een populair connectorserie, met name voor voeding. “De compacte bouwvorm van de Micro-Fit connectoren vergt enige handigheid”, legt Martin van Aperloo uit. “Maar met de jarenlange ervaring die onze productiemedewerksters hebben is het voor hen een peulenschilletje. Wij verwerken ook veel glasvezelconnectoren, waardoor zij gewend zijn aan dat priegelwerk. Daarmee vergeleken is een Micro-Fit connector zelfs nog groot. Maar ook omdat we slimme gereedschappen gebruiken die in één handeling de draad strippen en het contact aan de draad knijpen, zorgen we voor een correcte verbinding van het contact.”

Vernuftige details

“Dit soort connectoren lijken heel simpel, maar toch zitten er heel wat vernuftige details aan zo’n connectortje”, vervolgt Martin. “De Micro-Fit connectoren zijn bijvoorbeeld voorzien van volledig geïsoleerde contacten die vonkvorming tussen contacten voorkomen en het gebruik van hogere spanningen mogelijk maken. Door deze geïsoleerde contacten wordt ook beschadiging of vervuiling tijdens het hanteren voorkomen waardoor het risico van kortsluiting door vuil tot een minimum beperkt is.”

“Over de contacten zelf is ook goed nagedacht, want die hebben meerdere contactpunten. Als een deel van het contact is verslechterd of vervuild, blijven de andere contactpunten namelijk contact maken en de stroom geleiden. Hierdoor hebben de contacten een zekere mate van redundantie en een hoger stroom doorlatend vermogen. Afhankelijk van het type zelfs tot 8,5A.”

Altijd goed verbonden

“Daarnaast zorgen de schotjes tussen de contacten ervoor dat een connector die scheef ingestoken wordt de contacten niet verbuigt. Met polarisatie wordt voorkomen dat de verkeerde verbinding gemaakt wordt en de Blind Mating-versie kan foutloos ingestoken worden op plekken waar het onmogelijk is om de contra-connector te zien. En met variaties van 2 tot 24-polig en met contacten die geschikt zijn voor kabeldiameters tussen 18 en 30AWG is het aantal toepassingen enorm.”

Bent u als apparatenfabriek of OEM’er op zoek naar een goede partner voor het assembleren van bekabeling met bijvoorbeeld deze Micro-Fit connectoren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en verbaas uzelf over onze snelle levertijden.

Bel mij terug

Vraagt u zich af of wij iets voor u kunnen betekenen? Laat uw gegevens hier achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. U kunt natuurlijk ook het contactformulier invullen.

*
*
*