groot-klein-3.jpg

“Voordat ik als assemblagemedewerkster bij MCAP in vaste dienst kwam werkte ik er via een uitzendbureau. Ik was toen 23 jaar en vond het verrassend leuk werk, maar met mijn MEAO-achtergrond zag ik mijn toekomst op kantoor of aan de receptie. Al met al heb ik een jaar of twee met veel plezier kabels geassembleerd. We hebben in die tijd onze eerste glasvezelconnectoren aangezet. In het begin was dat wel een gedoe. Er moest precies genoeg lijm gebruikt worden en het cleaven van de glasvezel kon ook nog wel eens mis gaan. En dan achtjes draaien om de connectortip te polijsten. Dat deden we toen allemaal nog handmatig. Na verloop van tijd is dat allemaal geautomatiseerd.”

Van montage naar verkoop

“Nadat ik had aangegeven graag een meer administratieve rol te vervullen kreeg ik meer administratief en secretarieel werk. Vervolgens kwam ik eind jaren negentig op de verkoopafdeling terecht. Sindsdien heb ik veel contact met klanten en leveranciers. Zodra iemand bij ons een offerte-aanvraag doet calculeren we de prijs. We zoeken dan de inkoopprijzen op van alle individuele onderdelen of vragen die op bij de leveranciers. In ons montageboek staan alle normtijden van de verschillende handelingen die verricht moeten worden om de desbetreffende kabel te assembleren. Dat is voor ons een richtlijn voor het bepalen van de montagekosten. Dat begint natuurlijk bij kabels knippen, ontmantelen, eventuele afscherming afwerken tot het solderen of krimpen van contacten, aanbrengen van labels, monteren van connectoren, testen en verpakken. Mijn ervaring in de montage helpt mij hierbij enorm.”

Meegroeien met de organisatie

“In al die jaren heb ik veel zien veranderen. Vroeger maakten we veel ICS kabels of V35 assemblies. Daar zat veel handwerk aan. Die technologie is veranderd, dus die maken we niet meer. Ook netwerk kabels die overal in de markt verkrijgbaar zijn doen we niet meer. Ondertussen is ons machinepark flink uitgebreid en wordt er veel geautomatiseerd verwerkt. En daar waar we vroeger mappen vol met tekeningen hadden, is dat nu allemaal digitaal. Deze worden nu in AutoCAD gemaakt, daarmee is er veel meer eenheid gekomen. Het verbaast me trouwens nog steeds om er achter te komen in wat voor machines en apparaten onze kabels gebruikt worden. We hebben dan ook zoveel verschillende klanten in zoveel verschillende markten, en veel daarvan kennen we al heel erg lang. Wat leuk is als je langer bij een kleiner bedrijf werkt dat je mee groeit met de organisatie en de klanten.”

Gemoedelijk familiebedrijf

“Ik denk dat we ons als bedrijf op een paar punten onderscheiden van anderen. We zijn  we bij MCAP erg gemoedelijk. Dat merken klanten ook aan onze manier van communiceren. We houden ze goed op de hoogte van de voortgang van projecten. Ook als er ergens vertraging optreedt, dan leggen we dat netjes uit. Klanten ervaren dat als prettig. Als we een aanvraag binnenkrijgen proberen wij daar snel op te reageren. Er wordt veel aandacht besteed aan de speciale momentjes bij de feestdagen zoals o.a. de kerst, verjaardagen, personeelsuitjes en de jaarlijkse barbecue. Ik vind het gezellig en prettig om bij MCAP te mogen werken.”

Bel mij terug

Vraagt u zich af of wij iets voor u kunnen betekenen? Laat uw gegevens hier achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. U kunt natuurlijk ook het contactformulier invullen.