icon-defensie-ruimtevaart-white.svg
VEOC.jpeg

KM3NET meet oerknal via kabels

Voor Nikhef (Nationaal instituut voor subatomaire fysica) heeft MCAP kabels ontwikkeld voor een super-telescoop die neutrinodeeltjes kan detecteren. Deze deeltjes zijn afkomstig van verafgelegen astrofysische bronnen zoals supernova’s, gammastralen of botsende sterren en kunnen ons meer vertellen over het ontstaan van het heelal. Meer over Downgoing Muons.
Deze super-telescoop KM3NeT bestaat uit een netwerk van kabels en bollen met detectoren en heeft een omvang van meer dan een kubieke kilometer. Vanwege het grote wetenschappelijke belang wordt het project wereldwijd door wetenschappers op de voet gevolgd.

KM3-productie-2.jpeg

Speciale kabels

Voor KM3NeT ontwikkelden wij tubes van 40 meter lengte met voedingskabels en glasvezels. Deze tubes worden aan elkaar gekoppeld tot lange kabels met daartussen glazen bollen met sensoren. De tubes zijn met olie gevuld om op een diepte van 3 tot 5 km onder het wateroppervlak van de Middellandse zee tegendruk te geven. Om deze uitzonderlijke kabels te kunnen produceren hebben wij een speciale productiemethode ontwikkeld.

icon-defensie-ruimtevaart-white.svg
KM3net_deployment.jpeg

Hoge betrouwbaarheid

Om bestand te zijn tegen de extreme omstandigheden moeten de kabels en de verbindingen van hoge kwaliteit en uiterst betrouwbaar zijn. Zij moeten bestand zijn tegen hoge druk, stroming, zout en botsingen met diepzeedieren. Dat zijn de uitdagingen die wij graag aangaan, want waar anderen zeggen dat iets niet kan, gaan wij verder.
Neem voor speciale kabelsamenstellingen contact met ons op en wij helpen u aan de optimale oplossing.