icon-defensie-ruimtevaart-white.svg
Bekabeling-in-container.jpeg

Betrouwbaarheid bij olieboringen

Aan een machinefabriek in de olie- en gasindustrie levert MCAP al jarenlang explosieveilige kabels. Wereldwijd worden boorputten op het land en op de zeebodem met hun machines gecontroleerd en onderhouden. In deze zware omstandigheden worden ook aan de bekabeling hoge eisen gesteld.

“We wilden de bekabeling niet meer zelf maken en de kwaliteit van de kabels moest omhoog. Sinds MCAP voor ons de kabels maakt, weten we dat deze altijd aan de eisen voldoen en hebben wij minder voorraad nodig.”

Ingieten-connectors.jpeg

Explosieveilige kabels

In de olie- en gaswereld speelt explosieveiligheid een grote rol. Voor dit soort kabels ontwikkelden wij een methode om de connectoren gasdicht te krijgen. Een beproefde potting sluit de connectoren, de contacten en de draden volledig af. Daarnaast gebruiken we connectoren die aan de eisen voor intrinsieke ontstekingsveiligheid voldoen. Veiligheid boven alles.

icon-defensie-ruimtevaart-white.svg
SMARTBOX-gas-olie.jpeg

Normeringen

Alle onderdelen in de olie- en gasindustrie moeten voldoen aan strenge normeringen, zoals DNV en Germanischer Lloyd. MCAP weet als geen ander wat daar bij komt kijken.
Laat het produceren van kabels voor de olie- en gasindustrie aan MCAP over. De hoogste kwaliteit volgens de laatste normeringen. Neem geen risico en laat ons met u meedenken.