Toepassingen

WETENSCHAP

Vervaardigen van maatwerk kabeloplossingen voor verschillende toepassingen. Op zoek naar een oplossing?

Neem Contact op

KM3NeT

Super-telescoop KM3NeT

Wij helpen Nikhef (Nationaal instituut voor subatomaire fysica) met het ontwikkelen en produceren van kabels voor een super-telescoop die neutrinodeeltjes kan detecteren. Deze deeltjes kunnen ons meer vertellen over het ontstaan van het heelal, de oerknal en andere fenomenen zoals zwarte gaten.

Deze super-telescoop KM3NeT bestaat uit een netwerk van kabels en bollen met detectoren en komt op een diepte van 3 tot 5 km onder het wateroppervlak. Vanwege het grote wetenschappelijke belang wordt het project door wetenschappers wereldwijd op de voet gevolgd.

maritiem onderzoek

Onderzoek scheepsschroeven

Voor high-speed camera’s in een centrum voor cavitatie-onderzoek, hebben wij glasvezelkabels geproduceerd met expanded beam connectoren. Cavitatie is het verschijnsel dat kan optreden bij snel draaiende scheepsschroeven, waardoor de scheepsschroef beschadigd kan raken.

Het camerasysteem brengt de kolkende beweging onder water in beeld, waarbij het erg belangrijk is dat de bekabeling bestand is tegen water, zout en vuil.

Laboratoria

Voor laboratoriumapparatuur produceren we de interne bekabeling en de aansluitkabels. De volledig geautomatiseerde robots analyseren vloeistoffen en gassen in laboratoria. Voor deze precisie-instrumenten is het van belang dat ook de bekabeling uiterst betrouwbaar is en geschikt is voor niet-technisch opgeleid bedienend personeel.

Daag ons uit

Wij denken in oplossingen

Samen met u zoeken we naar de kabel- of glasvezelverbinding die het beste aansluit bij uw specifieke omstandigheden.

Daag ons uit