Kabels op maat

Maatwerk met merken

Omdat wij merkonafhankelijk zijn selecteren wij altijd de beste connector voor uw toepassing. Dat geldt ook voor de verdere afwerking van de kabel, zoals de draadsoort, mantel of markering. Puur maatwerk voor een optimaal eindproduct, waarbij er geen kabel de deur uit gaat zonder te zijn getest. Zo doen wij dat bij MCAP.

In de meer dan dertig jaar van ons bestaan hebben we kabelsamenstellingen gemaakt met een enorme variatie connectoren. Van vrijwel elk kwaliteitsmerk hebben we de juiste gereedschappen en kennen we de afwerkmethodes, zoals Molex, JST, TE/AMP, JAE, 3M, Hirose, Harting, Souriau, Binder, Phoenix, Harwin, ODU, Lemo, Stäubli, Neutrik, ITT Canon, Glennair, Lumberg, FCI, Z&F, Fischer, Hirschmann, Würth en Telegärtner.

Daarom is het voor ons erg eenvoudig om ons aan uw wensen aan te passen of kunnen wij u merkonafhankelijk adviseren welk merk en type connector, kabel en draad, mantel en markering voor uw toepassing de beste is.

Hieronder vindt u een greep van de mogelijk toepasbare connectortypes van verschillende fabrikanten. Klik op de link voor meer informatie.

Kabels op maat laten maken?

Neem Contact op

Waarom MCAP?

Vanwege onze enorme ervaring worden wij vaak bij het ontwerpproces betrokken. Wij bekijken alles vanuit verschillende invalshoeken en met onze creatieve ideeën komen wij vaak tot verrassende oplossingen. Hierdoor bent u verzekerd van de meest optimale kabelassemblage voor uw toepassing tegen de beste prijs. Ook voor uw bestaande ontwerp denken wij graag mee voor verdere optimalisatie.

MACHINALE VERWERKING

Wij helpen onze klanten met kabels voor uiteenlopende toepassingen. Van datanetwerken tot industrie en van medische toepassingen tot ruimtevaart. We werken met automatische stripper/crimpers om contacten machinaal aan een draad te zetten. Daarom is onze productiefaciliteit afgestemd op snel produceren volgens de hoogste kwaliteitsnormen, waarbij er geen enkele kabelassemblage zonder test de deur uit gaat.

Molex Micro-Fit

De Molex Micro-Fit familie van board-to-board, wire-to-board en wire-to-wire connectoren is bestand tegen bedrijfstemperaturen tot 125°C. De steek van deze connector is 3,00mm en heeft als enkele rij maximaal 12 polen en als dubbele rij maximaal 24 polen. De Micro-Fit connectorserie is geschikt voor draaddiktes van AWG30 tot AWG18 en toepasbaar tot stroomsterktes van maximaal 8,5A.

Daag ons uit…

HARWIN GECKO M80

De Harwin Gecko M80 connectorserie is een omvangrijke reeks van wire-to-board en wire-to-wire connectoren. De Gecko M80 reeks is leverbaar met verschillende configuraties voor voeding, signaal en coax. Er zijn varianten met één rij of met twee rijen, waarbij de toegepaste draaddikte kan variëren tussen AWG28 en AWG12. De afgebeelde versie is een 14×2 posities female connector met jackscrews met 2 voedingscontacten AWG12. Deze Gecko M80-connector is geschikt voor stromen van maximaal 20A en 14 contacten voor AWG22. De connector is te gebruiken in een omgeving van -55°C tot +125°C.

Meer Info?

MOLEX PICOBLADE

Molex‎ PicoBlade is een toonaangevend wire-to-board en wire-to-wire 1,25mm-steek connectorsysteem. Met zijn ontwerpflexibiliteit is PicoBlade voor een groot aantal toepassingen en industrieën een ideale connectoris‎‎. De PicoBlade connectorserie bespaart ongeveer 45% pcb-ruimte in vergelijking met typische 2,00mm wire-to-board-systemen. Het is een connectorsysteem met één rij met variaties van 2- tot 15-polig. De PicoBlade connectorserie verwerken wij met draaddiktes van AWG28 tot en met AWG26.

KUNNEN WIJ U HELPEN?

AMP MODU MOD IV V

De AMPMODU Mod IV- en V-connectorfamilie van TE bestaat uit een serie robuuste en betrouwbare wire-to-board connectoren op een modulair .100″ x .100″ (2,54 x 2,54 mm) raster. ‎De behuizingen zijn leverbaar in enkele rij tot 36 contacten en dubbele rij tot 72 contacten, met of zonder polarisatie. De AMPMODU connectorserie verwerken wij met draaddiktes van AWG30 tot en met AWG20 en is toepasbaar tot stroomsterktes van maximaal 3A.

VRAGEN HIEROVER?

MOLEX K-254

De Molex KK 254 connectorserie is geschikt voor board-to-board- en wire-to-board-toepassingen voor signaal en een laag vermogen. De KK-254 familie biedt ontwerpflexibiliteit en is een kostenbesparende oplossingen voor een groot aantal toepassingen‎. De steek is 2,54mm en de connectoren zijn te verkrijgen in 2- tot 36-polige varianten. De KK 254 connectorserie verwerken wij met draaddiktes van AWG24 tot en met AWG22 en is toepasbaar tot stroomsterktes van maximaal 4A.

MEER WETEN?

JST ZHR

De JST ZH wire-to-board connectoren hebben een steek van 1,5mm. De ZH-connectoren bestaan uit één rij met variaties van 2 tot 13 posities. Om makkelijk aan te sluiten, maken de geleidenokken op de behuizing een visuele bevestiging van de contactvergrendeling mogelijk. De ZH connectorserie verwerken wij met draaddiktes van AWG28 tot en met AWG26 en is toepasbaar tot stroomsterktes van maximaal 1A.

DAAG ONS UIT….

D-SUB STANDAARD & HD

D-sub connectoren zijn compacte connectoren vooral ontworpen voor hoge dichtheid. Leverbaar van 9- t/m 50-polig en de HD-versie loopt van 15- t/m 104-polig. D-SUB connectoren zijn ideaal voor toepassingen zoals computer randapparatuur en industriële instrumentatie. De bijbehorende beschermkappen zijn er zowel in kunststof als in metaal met diverse soorten vergrendelingen. De draaddikte bij D-SUB connectoren varieert van AWG28 tot en met AWG 20.

WAT WILT U WETEN?

MOLEX MIZU P25

De Molex Mizu P25 serie van wire-to-wire en wire-to-board connectoren was de eerste miniatuurconnector met een IP67-certificering, waardoor deze een hoog niveau van stofdichte en waterdichte bescherming biedt. De connector is leverbaar als 2-, 3- of 4-polig en heeft een steek van 2,5mm. De Mizu P25 is geschikt voor draaddiktes van AWG22 en stroomsterktes van maximaal 3A.

EEN VRAAG HIEROVER?

JST VHR

De JST VH serie van kleine wire-to-board connectoren wordt gebruikt voor signaal- en voedingsverbindingen in consumentenelektronica. De VH connector heeft een steek van 3,96mm en is leverbaar in varianten van 2- tot en met 11-polig. De VH serie is geschikt voor draaddiktes van AWG22 en AWG16 en – afhankelijk van de contactdiameter – tot stroomsterktes van maximaal 10A.

U WILT MEER WETEN?

JST PHR

De JST PH reeks van kleine wire-to-board connectoren is ontworpen om te voldoen aan de vraag naar de high-density aansluiting van interne verbindingen op printplaten. Het is compact, zeer betrouwbaar en goedkoop. De pitch van deze connector is 2mm en is leverbaar van 2- t/m 16-polig. Geschikt voor draaddiktes van AWG24 en stroomsterktes van maximaal 2A.

MEER INFO?

Door de jaren heen hebben we al vele oplossingen gemaakt voor diverse projecten. Wij combineren diverse connector merken met elkaar zodat relaties de optimale oplossing krijgen. We zijn merkonafhankelijk en kunnen waar mogelijk ook kleine series bouwen.

Daag ons uit

Wij denken in oplossingen

Samen met u zoeken we naar de kabel- of glasvezelverbinding die het beste aansluit bij uw specifieke omstandigheden.

Daag ons uit