Kabels op maat

Maatwerk met merken

Door de jaren heen hebben wij een groot arsenaal aan tooling opgebouwd om bekabeling te bouwen voor vele toepassingen. Daarbij gebruiken wij merken zoals Molex, JST, TE/AMP, JAE, 3M, Hirose, Harting, Souriau, Binder, Phoenix, Harwin, ODU, Lemo, Stäubli, Neutrik, ITT Canon, Glennair, Lumberg, FCI, Z&F, Fischer, Hirschmann, Telegärtner enz….
Door onze jarenlange ervaring kunnen wij diverse merken met elkaar combineren op specificatie van onze relaties.

Klik op een van de onderstaande links voor verdere informatie:

Kabels op maat laten maken?

Neem Contact op

Waarom MCAP?

Vanwege onze enorme ervaring worden wij vaak bij het ontwerpproces betrokken. Wij bekijken alles vanuit verschillende invalshoeken en met onze creatieve ideeen komen wij vaak tot verrassende oplossingen. Hierdoor bent u verzekerd van de meest optimale kabelassemblage voor uw toepassing tegen de beste prijs. Ook voor uw bestaande ontwerp denken wij graag mee voor verdere optimalisatie.

MACHINALE VERWERKING

Wij helpen onze klanten met kabels voor uiteenlopende toepassingen. Van datanetwerken tot industrie en van medische toepassingen tot ruimtevaart. We werken automatische stripper/crimpers om contacten machinaal aan een draad te zetten. Daarom is onze productiefaciliteit afgestemd op snel produceren volgens de hoogste kwaliteitsnormen, waarbij er geen enkele kabelassemblage zonder test de deur uit gaat.

Molex Micro-Fit

‎De Micro-Fit Connector-familie is bestand tegen bedrijfstemperaturen tot 125 °C, is verkrijgbaar in meerdere circuitformaten en kabellengtes voor stroomtoepassingen en board-to-board, wire-to-board en wire-to-wire configuraties‎. De pitch van deze connector is 3.00mm en is geschikt voor een draadmaat van AWG30 tot AWG18. De maximale stroom over een connectie is 8,5A. Verder leverbaar in single row tot en met 12 polen en dual row gaat tot en met 24 polen.

Daag ons uit…

HARWIN GECKO M80

Als voorbeeld een door ons verwerkte 14×2 posities female connector met jackscrews. Deze uitvoering heeft 2 power contacten voor draadmaat AWG12, geschikt voor een stroom van maximaal 20A en 14 contacten voor AWG22. De connector is te gebruiken in een omgeving van -55°C to +125°C.

Meer Info?

MOLEX PICOBLADE

‎Molex’s toonaangevende wire-to-board en wire-to-wire 1.25mm-pitch connectorsysteem biedt ontwerpflexibiliteit, waardoor het ideaal is voor een verscheidenheid aan toepassingen in vele industrieën‎‎. PicoBlade wordt aangeboden in wire-to-board en wire-to-wire opties. Het systeem bespaart ongeveer 45% pcb-ruimte in vergelijking met typische 2,00 mm wire-to-board-systemen. Het is een systeem met één rij, beschikbaar in 2 tot 15 circuits. De Picoblade is bij ons toepasbaar met een draadmaat AWG26-AWG28.

KUNNEN WIJ U HELPEN?

AMP MODU MOD IV V

‎De AMPMODU Mod IV- en V-connectorfamilie bevat een verscheidenheid aan robuuste en betrouwbare wire-to-board connectoren op een modulaire .100″ x .100″ (2,54 x 2,54 mm) raster. ‎De contacten voor MODU die wij kunnen verwerken lopen van AWG30 tot en met AWG20 en kunnen maximaal een stroom van 3A hebben. De behuizingen zijn leverbaar in enkele rij tot 36 posities en dubbele rijen tot 72 posities, met of zonder polarisatie.

VRAGEN HIEROVER?

MOLEX K-254

‎De KK 254-connectoren zijn ideaal voor board-to-board- en wire-to-board-toepassingen met laag vermogen en signaal en bieden een flexibel ontwerp en kostenbesparende oplossingen voor een verscheidenheid aan toepassingen‎. De pitch is 2.54mm en zijn te krijgen in 2 tot 36 polig. De maximale stroom is 4.0A en de draad maat hiervoor gat van AWG22 to AWG24.

MEER WETEN?

JST ZHR

De ZH-serie connectors van JST zijn 1,5 mm pitch, enkele rij behuizingen voor gebruik met ZH-serie krimpcontacten. De geleide nokken op de behuizing maken een visuele bevestiging van de contactvergrendeling mogelijk voor eenvoudig aansluiting. De ZH is leverbaar van 2 to 13 posities en zijn geschikt voor een draadmaat van AWG26-28. De maximale stroom is 1A. 

DAAG ONS UIT….

D-SUB STANDAARD & HD

D-sub connectoren zijn compacte pin en socket connectoren vooral ontworpen voor hoge dichtheid. Leverbaar van 9 t/m 50 polig en de HD-versie loopt van 15 t/m 104 polig.  Ze zijn ideaal geschikt voor toepassingen zoals computer randapparatuur en industrieel instrumentatie. Beschermkap zijn in kunststof tot volledige metaal leverbaar met diverse soorten vergrendelingen. Draadmaat loopt afhankelijk van het type van AWG20 tot en met AWG28.

WAT WILT U WETEN?

MOLEX MIZU P25

Mizu-P25 wire-to-wire connector-systeem is het eerste miniatuur sealed systeem op de markt dat IP67-certificering heeft behaald, wat superieure niveaus van stofdichte en waterdichte bescherming biedt samen met ruimtebesparing. De connector heeft een steek van 2.5mm en is geschikt voor een draden van AWG22. De maximale stroom is 3A per contact en is leverbaar in 2, 3 en 4-polig.

EEN VRAAG HIEROVER?

JST VHR

Deze kleine, in de praktijk bewezen connector voor aansluiten op printplaten is betrouwbaar en heeft een grote stroombelastbaarheid. Het kan worden gebruikt met een breed scala aan signaal-, voedings- en uitgangscircuits die in consumentenelektronica voorkomen. De connector heeft een steek van 3,96mm en is leverbaar afhankelijk van het type in 2 tot en met 11 polig. Toegepaste draadmaat ligt tussen AWG 18 en AWG 22.  

U WILT MEER WETEN?

JST PHR

Deze connector reeks is ontworpen om te voldoen aan de vraag naar de high-density aansluiting van interne draden op pc-kaarten. Het is compact, zeer betrouwbaar en goedkoop. De pitch van deze connector is 2mm en is leverbaar van 2 t/m 16 polig. Geschikt voor AWG24 en de maximale toegelaten stroom is 2A.

MEER INFO?

Door de jaren heen hebben we al vele oplossingen gemaakt voor diverse projecten. Wij combineren diverse connector merken met elkaar zodat relaties de optimale oplossing krijgen. We zijn merk onafhankelijk en kunnen waar mogelijk ook kleine series bouwen.

Daag ons uit

Wij denken in oplossingen

Samen met u zoeken we naar de kabel- of glasvezelverbinding die het beste aansluit bij uw specifieke omstandigheden.

Daag ons uit