BLOG

30 JAAR OUD EN NOG STEEDS NIET UITGEGROEID

MCAP begon in 1987 vanuit huis met de productie van mainframe computerkabels. Twee jaar later werd er voorzichtig begonnen met de verwerking van glasvezelkabels. Ondertussen is het familiebedrijf alweer 31 jaar verder en zit het sinds 1991 op de Bliek in Raamsdonksveer.

Dankzij de kritische blik, het grote oplossend vermogen en de proactieve instelling van MCAP ontwikkelde het bedrijf zich tot een specialist op het gebied van koper- en glasvezelassemblages.


BEKABELINGSSPECIALIST

“Onze klanten schakelen ons vaak in tijdens het ontwikkeltraject van hun producten”, vertelt oprichter Martin van Aperloo. “Meedenken, mee-ontwikkelen en samen een product verbeteren. Dat zijn de kernwoorden waar wij voor staan. De meest optimale samenstelling, gericht op de specifieke toepassing van onze klant.” In al die jaren waren de projecten veelzijdig. “We hebben kabels gemaakt voor automotive en industrie tot medische- en luchtvaarttoepassingen”, legt Van Aperloo uit. “De komst van een groot project voor het Nationaal instituut voor subatomaire fysica Nikhef, bracht de noodzaak om weer verder uit te breiden.”

BUREN

“Alsof toeval niet bestaat kwam in mei 2016 het pand van de buren vrij”, gaat Van Aperloo verder. “Deze kans wilden we niet laten lopen en dus hebben we nu twee productielocaties naast elkaar waar hoogwaardige samenstellingen gebouwd worden.” In het volledig gerenoveerde pand van ruim 1100m2 heeft het bedrijf niet alleen de beschikking over extra veel productieruimte, er is ook een nieuw ingerichte ESD-ruimte voor het veilig verwerken van elektronische componenten.

VISIE OP TOEKOMST

“Door deze extra ruimte kunnen we de productie inrichten afhankelijk van het project”, verklaart Van Aperloo. “We hebben nu totaal geen beperkingen meer in het aannemen van opdrachten en richten de processen nu nog soepeler in. Onze klanten profiteren daar in mee met nog strakkere levertijden.”

Met de extra productielocatie en een goed gevulde orderportefeuille heeft het bedrijf de ogen op de toekomst gericht. “We kunnen nu nog grotere projecten aan voor het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige bekabeling en modules. We zijn klaar voor de toekomst.”

DAAG ONS UIT

WIJ DENKEN IN OPLOSSINGEN

Kunt u ook hulp gebruiken bij de ontwikkeling van innovatieve kabelassemblages? Neem dan contact met ons op en ervaar zelf onze creatie-spirit. MCAP assemblies – Innovatieve probleemoplossers voor de beste verbinding.

CONTACT