BLOG

Girlsday op 11 april

Hoe kun je als bedrijf laten zien dat vrouwen perfect een technisch beroep kunnen uitoefenen? Je opent de deuren tijdens de landelijke Girlsday. Dat is wat MCAP Cable & Glassfiber Assemblies op donderdag 11 april deed. Want ook daar zijn het dames die het technische werk uitvoeren.


Meiden van Dongemond College op bezoek bij MCAP

Tijdens Girlsday 2019 openden bèta-, technische, ICT-bedrijven door heel Nederland hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. MCAP Cable & Glassfiber Assemblies omarmde dit initiatief en ontving 38 meiden van het Dongemond College.

Girlsday is bedoeld om meisjes kennis te laten maken met techniek, ICT en bèta-gerelateerde beroepen. Het bezoek aan zo’n bedrijf helpt hun visie op bèta, techniek en ICT te verbreden waardoor ze een betere loopbaankeuze kunnen maken

Precies en secuur

Tijdens een rondleiding door zijn bedrijf legde Martin van Aperloo de meiden uit dat dames over het algemeen heel goed zijn in precieze en fijne werkzaamheden. Daarom werken er in de productie bij MCAP voornamelijk vrouwen. Zij gaan heel secuur te werk bij het voorbereiden, exact op maat maken en afmonteren van connectoren op glasvezel- en koperkabel, of het inbouwen en aansluiten van onderdelen in modules.

Workshop

Om het voor de meiden extra interessant te maken hadden Martin en zijn vrouw Corina ook een workshop voorbereid. Zij kregen allemaal een aantal losse onderdelen die ze volgens een bijgevoegde technische tekening op de juiste manier in elkaar mochten zetten, of assembleren, zoals dat bij MCAP genoemd wordt. Voor de meiden werd al snel duidelijk dat goed lezen, stap voor stap werken en jezelf controleren belangrijk is bij dit soort werk.

Toen er één meisje al klaar was met de opdracht, zaten sommige anderen nog te stoeien met de dunne draadjes en de kleine connectoren. Zo geeft een bedrijfsbezoek als deze direct inzicht wie er in bepaalde werkzaamheden geïnteresseerd is en er aanleg voor heeft en wie niet. Dit helpt deze meiden bij het maken van hun verdere studiekeuze.

Expertise

Het familiebedrijf dat 12 vrouwen en 6 mannen in dienst heeft, is gespecialiseerd in complexe en hoogwaardige verbindingen van koperkabel en glasvezelkabel. De klanten die hun expertise waarderen variëren van de wetenschap en defensie, tot de industrie en medische toepassingen.

Voor wie graag in een gezellig en laagdrempelig familiebedrijf bezig wilt zijn met techniek heeft MCAP regelmatig vacatures voor verschillende functies.

MCAP assemblies – Probleemoplossers van ontwerp tot eindproduct

Daag ONS UIT

WIJ DENKEN IN OPLOSSINGEN

Samen met u zoeken we naar de kabel- of glasvezelverbinding die het beste aansluit bij uw specifieke omstandigheden.

Daag ons uit