BLOG

BETAALBARE BROADCAST GLASVEZELCONNECTOR WAARBIJ HET LICHT NOOIT UITGAAT

Tv-uitzendingen, lichtshows en festivals kunnen gewoon doorgaan met de J-Lite, de nieuwste telg uit de Expanded Beam glasvezelconnectorserie van Fibreco.

De J-Lite is de betaalbare 2- of 4-kanaals Multimode- of Singlemode glasvezelconnector voor Outside Broadcasting. Elke professional voor video, licht of geluid vertrouwt al jarenlang op de feilloze verbindingen van Fibreco. Nu gaat er een nieuwe wereld open met de komst van deze compacte, lichtgewicht glasvezeltopper voor de zware omstandigheden.


Licht, compact en toch robuust

De compacte hermafrodiete glasvezelconnector wordt gebruikt op mobiele apparatuur, zoals camera’s en heeft een gatmaat vergelijkbaar met een XLR-connector. Hierdoor is deze eenvoudig in bestaande apparatuur in te bouwen.

Daarnaast wordt de J-Lite geleverd op mobiele kabelhaspels, zodat tijdelijke verbindingen snel gerealiseerd kunnen worden.

Geen gedoe met vieze glasvezelconnectoren

Het grote voordeel en de unieke eigenschap van Expanded Beam-connectoren is dat vervuilde connectoren, na het simpelweg schoonspoelen en afdrogen van de glasvezeltips, weer direct functioneren. Dit in tegenstelling tot de gebruikelijke Physical Contact glasvezelconnectoren. Deze hebben namelijk een bijzonder klein koppelvlak, waarbij het signaal makkelijk verstoord wordt door een minuscuul stofdeeltje of een haar. Wat als er zand of bierresten van een festivalterrein op zit? Laat MCAP u dit demonstreren en ontdek ook het verschil.

Zelf onderhouden

Mocht een connectorbehuizing beschadigd raken, dan is deze eenvoudig door u zelf te vervangen zonder de glasvezel te onderbreken. Hoeveel voordelen wilt u nog meer?

Wilt u hierin totaal ontzorgd worden? Neem dan contact op met de beste en snelste glasvezelassembleur en -reparateur van de Benelux en breng nog meer continuïteit in al uw broadcasttechnieken.

MCAP assemblies – Probleemoplossers die zorgen voor de beste verbinding.

Daag ons uit

Wij denken in oplossingen

Samen met u zoeken we naar de kabel- of glasvezelverbinding die het beste aansluit bij uw specifieke omstandigheden.

Daag ons uit