WAAROM EXPANDED BEAM

NOOIT MEER SIGNAALVERLIES DOOR VUILE GLASVEZELCONNECTOREN

Dankzij de Expanded Beam connectoren van Fibreco en Stratos is vuil geen reden meer voor signaalverlies. Deze zijn ongevoelig voor verontreiniging en laten het optische signaal moeiteloos door.

PROBLEEM BIJ GEWONE GLASVEZELCONNECTOREN

De fysieke verbinding bij gewone glasvezelconnectoren is bijzonder klein, 9 micrometer bij Singlemode en 50 of 62,5 micrometer bij Multimode glasvezel. Kleiner dan de diameter van een menselijke haar. Als daar vuil, stof, modder, water, olie of een andere verontreiniging op zit, dan blokkeert dit de lichtstroom voor een groot deel.
Door het fysieke contact tussen de connectortips, kan een verontreiniging ook de connectoren onherstelbaar beschadigen. Het resultaat: hoge reflectie en demping en dus geen betrouwbaar signaal of helemaal geen signaal. Dat moet of voorkomen worden of er moet voor een andere verbinding gekozen worden. Dit alles is afhankelijk van de toepassing.

De oplossing: Expanded Beam

Het is niet altijd mogelijk om de connectortips goed schoon te maken of te houden, zoals bij industrieel, militair, broadcast of ander buitengebruik. Bij dit soort toepassingen willen en kunnen we niet afhankelijk zijn van een perfect schone connectortip. Hier kiezen we voor Expanded Beam connectoren. Deze vergroten de oorspronkelijke straalgrootte van de optische bundel tot 2000 keer, dus vuil blokkeert de bundel niet. De connectortips maken geen fysiek contact met elkaar, dus beschadigen vervuilde connectoren elkaar niet. De verontreiniging heeft geen effect meer op de transmissie van het lichtsignaal en het simpelweg afspoelen en afdrogen van de connector is voldoende voor een betrouwbare verbinding.

  • Geen blokkade door vuil
  • Geen beschadiging door vuil

Soorten en maten

Expanded Beam-connectoren zijn er in verschillende varianten en volgensdiverse  industrie- en militaire standaarden. Van 2- tot wel 16-voudige verbindingen in één ronde connectorbehuizing.

  • Hoge betrouwbaarheid
  • Weinig onderhoud
  • Snelheid
  • Gebruiksgemak

Fibreco Approved Termination Partner

Al jarenlang is MCAP een officiële assemblagepartner van Fibreco (CINCH), een van de topfabrikanten van Expanded Beam-connectoren. Wij leveren deze betrouwbare kabelsamenstellingen in allerlei varianten en voor legio toepassingen. Onmisbaar bij zware toepassingen zoals audiovisuele diensten, industrie, petrochemie, defensie en luchtvaart.

EENVOUDIG SCHOONMAKEN

GEEN GEDOE MET VIEZE GLASVEZELCONNECTOREN

Het grote voordeel en de unieke eigenschap van Expanded Beam-connectoren is dat vervuilde connectoren, na het simpelweg schoonspoelen en afdrogen van de glasvezeltips, weer direct functioneren. Dit in tegenstelling tot de gebruikelijke Physical Contact glasvezelconnectoren. Deze hebben namelijk een bijzonder klein koppelvlak, waarbij het signaal makkelijk verstoord wordt door een minuscuul stofdeeltje of een haar. Wat als er zand of bierresten van een festivalterrein op zit? Laat MCAP u dit demonstreren en ontdek ook het verschil

EXPANDED BEAM

Heeft u ook baat bij betrouwbare glasvezelvindingen onder zware omstandigheden? Neem direct contact met ons op en wij helpen u verder.
MCAP assemblies – Probleemoplossers die zorgen voor de beste verbinding

Daag ons uit

Wij denken in oplossingen

Samen met u zoeken we naar de kabel- of glasvezelverbinding die het beste aansluit bij uw specifieke omstandigheden.

Daag ons uit